Geven

De leden van StekUP ondernemen en dragen een percentage van de winst af aan de coöperatie. Daarvan betalen we bijvoorbeeld de huur, onderhoud en de administratie. Dit alles doen we om mensen op weg te helpen naar zelfredzaamheid. Oftewel een baan of onderneming buiten StekUP. Wanneer een lid uitstroomt is er reden tot feest. Tegelijkertijd voelen we de pijn van het wegvallen
van één van de financiële pijlers. StekUP is een sociale coöperatie en heeft geen winstoogmerk. Wel streven we naar financiële onafhankelijkheid. Daarom is het belangrijk geld te werven via andere kanalen.  

WAT DOEN WE ZELF?

Naast ondernemende leden is er een mooie kringloopwinkel. Deze brengt geld op en is minder afhankelijk van de in- en uitstroom van leden. Sterker nog, deze draait grotendeels op de inzet van vrijwilligers. Op mensen die geen uitkering ontvangen of goede redenen hebben deze voor langere periode te ontvangen. 

Naast de kringloopwinkel is de ruimte aan de Montageweg te huur voor evenementen.  Dat kan kaal, maar ook met een maaltijd, hapjes en drankjes. Eén van onze leden neemt dat voor zijn rekening.

Ook verhuren we allerlei materialen voor evenementen op eigen locatie. Denk daarbij aan tafels, stoelen, keukengerei en zelfs een springkussen.

Zo werken we hard aan een financieel gezonde sociale coöperatie.

 

WAT KUN JIJ DOEN?

Financiële ondersteuning blijft zeker de eerste jaren nodig. Wil je dat overwegen? Of heb je contact met een fonds of bedrijf dat een financiële bijdrage kan leveren? Laat het weten!

Geld is belangrijk, maar niet alles. Heb je een talent? Ben je professional? Beschik je over een goed netwerk? Dat kan wel eens meer waard zijn dan een mooi geldbedrag. Schroom niet en neem contact met ons op!

Zo dragen we met elkaar bij aan een gezonde lokale economie, waar naast winst mensen en milieu centraal staan.

 

VRAGEN EN CONTACT
Er zijn vast meer vormen denkbaar hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen. Kom langs voor een goed gesprek!

 

Wil je bijdragen aan de coöperatie StekUp?

NL54 RABO 0342 4712 60

Cooperatie StekUp U.A.