Is ondernemen iets voor u jou? Starten met je bedrijf vanuit een coöperatie.

Lukt het niet om werk te vinden maar heb je een mooi talent, kwaliteit of idee en wil je daar zelfstandig en actief mee aan de slag? Dan is het starten van je bedrijf vanuit Coöperatie StekUP iets voor jou.

In Coöperatie StekUP werken mensen met een uitkering samen. Ieder lid heeft een eigen ondernemende activiteit. De producten of diensten die zij verkopen zijn bijvoorbeeld: catering, kinderoppas, recycling meubels, verhuur materialen en elektronica. Wil je iets anders zoals tuinieren, websites maken, fietsreparatie of tekstschrijven ….? Het kan allemaal binnen Stekup! Het gaat tenslotte om jouw talent en hoe je deze in de markt zet.

Samen

Binnen de coöperatie bouw je aan je eigen onderneming en werk je nauw samen met de andere leden. Je versterkt elkaar door gebruik te maken van elkaars kennis, relaties enhandjes. Zo ben je niet alleen van betekenis voor jezelf maar ook voor anderen. 

Als je gaat ondernemen binnen deze sociale coöperatie, behoud je je uitkering bijvoorbeeld de bijstand. Het geld dat je verdient krijg je niet op je eigen rekening maar is jouw kapitaal binnen de coöperatie. De winst kun je wel investeren in je bedrijf of in jezelf. Zo kun je op een laagdrempelige manier je bedrijf gaan opbouwen. En wie weet lukt het dan om op termijn de uitkering uit te gaan als ondernemer.

 

Lidmaatschap

De StekUp coöperatie werkt als een kas: er kan op een veilige manier geëxperimenteerd worden met ondernemerschap. StekUP biedt de perfecte omstandigheden aan om vanaf de kiem het ondernemerschap omhoog te laten groeien.

Ben je inwoner van één van de Lekstroom-gemeenten
(Houten, Lopik, IJsselstein, Vianen en Nieuwegein) en op dit moment niet actief op de arbeidsmarkt? Of ben je
wel actief, maar droom je ervan samen met anderen te ondernemen? Neem dan contact op! Samen kunnen
we kijken naar de mogelijkheden! StekUP  zorgt voor begeleiding, training en coaching tot het
ondernemerschap.