Helen Reborn Doll Nursery

Rinel Brunken heeft een passie voor het maken van levensechte poppen

Rinel Brunken heeft een passie voor het maken van levensechte poppen. Living Dolls. Ze noemt haar bedrijf, dat ze in 2022 met StekUp gestart is ‘Helen Reborn Doll Nursery’. 

Geregeld maakt ze een video waarin ze met een nieuwe pop door de winkel loopt en mensen de pop niet kunnen onderscheiden van een echt kind..! Alles aan de pop is door Rinel handgemaakt, een echt ambachtelijk proces, met echt haar, super reële ogen, glimmende lippen en op het juiste gewicht. Haar specialiteit ligt in het maken van poppen met een getinte huidskleur; dat maakt haar aanbod uniek en zeer gewild. 

Waarom doet ze dit? 

Het blijkt heel betekenisvol te zijn voor mensen om een levensechte pop in huis te hebben, met name voor mensen met dementie of mensen die worstelen met een depressie of een handicap of zelf geen kinderen kunnen krijgen. 

Het kan een stuk traumaverwerking zijn of voor een enthousiaste verzamelaar. Ook kunnen de poppen worden gebruikt als figuranten in films. Inmiddels heeft Rinel ook aanvragen van buiten Nederland gekregen! Rinel is online actief met promotie, neem eens een kijkje: FacebookInstagramYoutube.