Waarom dit pand?

Na de zomer zijn we in volle vaart aan de slag gegaan met de start van StekUP. Niet dat we voor de zomer niets hadden gedaan, maar eindelijk mochten we ons pand betrekken!  We gaan ons vestigen in een voormalig kantoorpand aan de Montageweg in Nieuwegein. Op het eerste gezicht een saai gebouw. Toch is dit de ideale stek. Maar waarom dan?

Door van een hokkerig kantoorpand één grote ruimte te maken. De eerste weken hebben we heel wat containers gevuld met tussenwandjes, inlegplafonds en stenen. Maar waar eerst iedereen haar of zijn eigen werkplek ik kon richten, is nu een gemeenschappelijke werkplek ontstaan. Het is niet langer mogelijk je terug trekken achter je eigen bureau om je af te sluiten voor de wereld. ‘Samen sterk’ is een kernwaarde van de coöperatie StekUP. Met elkaar krijg je dingen voor elkaar wat je alleen niet lukt. Dat kan door elkaar letterlijk te helpen, maar ook door ervaringen en handigheidjes uit te wisselen. Niet iedereen hoeft het wiel opnieuw uit te vinden,

Maar wat gaat er gebeuren in die grote gemeenschappelijk ruimte? We zijn nu hard aan het werk ruimte te maken voor een kringloopwinkel. Dat is een mooie manier om met elkaar aan de slag te gaan. Wat kan je niet? Als je samen een winkel kan draaien? Ook past dit past prachtig bij een andere kernwaarde van StekUP: ‘duurzaam’. In de kringloop herbruiken we spullen die voor iemand niet langer nodig zijn.

Naast de kringloop komt er een grote keuken en verhuur. De keuken is in eerste instantie een werkplek voor leden van StekUp. Zij kunnen de keuken zowel voor de eigen onderneming gebruiken als voor de koffiecorner voor de bezoekers van StekUP. Dit zijn plannen voor begin volgend jaar (2020). Dan is het ook mogelijk de keuken en de koffiecorner te huren voor evenementen en vergaderingen. Wil je liever een evenement op je eigen locatie organiseren, dan kun je bij StekUP nog steeds terecht voor stoelen, tafels, warmhoudbakken, servies en zelfs een springkussen.

Kortom, de plannen zijn groot, het werk is veel. Laat het gerust weten als mee wil doen. Samen kunnen we kijken hoe je deel kan zijn van StekUP.

Help mee en deel ons verhaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn